Svenska släktforskningsarkiv

SVAR i Ramsele


SVAR i Ramsele har mikrokort för hela landet föredömligt uppdelat för varje län i nya fräsha lokaler. Belägen vid natursköna Ramsele ovanför Faxälven så om du har möjligheten så tycker jag att ni ska åka hit för det är det bästa stället för släktforskning i Sverige och missa inte hällristnigarna vid Nämforsen. Det är nu gratis att använda mikrokortsläsarna. Om du har kommit långt ifrån så gör du nog rätt i att boka en läsare, men det finns ganska många läsare så du kan förvänta dig att få en läsare utan att boka. Öppettiderna är generösa och ibland har de evenemang såsom konserter (när vi var där första gången uppträde FJK).

Läs mer på SVARs hemsida

Landsarkivet i Härnösand (HLA)


Landsarkivet i Härnösand har mikrokort för:
 • Gävleborgs län (X)
 • Västernorrlands län (Y)
 • Västerbottens län (AC)
 • Norrbottens län (BD).

  Landsarkivet har ett tjugotal mikrokortsläsare och platser för studier av böcker. Det är gratis att använda mikrokortsläsarna. De har också mycket olika böcker om länen och släktforskningsrelaterade ämnen. Det finns också familjeregister för vissa församlingar som folk har sammanställt från jordeböckerna, mantalslängder och kyrkoböcker. De innehåller vanligtvis alla familjer i församlingen före 1800.

  Öppet: Må, On-Fr 08:30-16:00
  Ti 08:30-21:00
  Jun-Aug Må-FR 08:30-15:00
  Kan vara lördagsöppet på vintern
  Tel: 0611/83500
  Fax: 0611/83528
  Läs mer på deras hemsida

  Landsarkivet i Uppsala (ULA)

  Landsarkivet i Uppsala har mikrokort för:
 • Uppsala län (C)
 • Örebro län (T)
 • Södermanland län (D)
 • Västmanland län (U)
 • Dalarna län (W)

  Landsarkivet har 32 mikrokortsläsare och platser för studier av böcker. Det är gratis att använda mikrokortsläsarna. De har också mycket olika böcker om länen och släktforskningsrelaterade ämnen. Man kan lösa ett speciellt parkeringstillstånd vid receptionen så att det blir biligare att parkera. När man bokar en läsare vid receptionen får du en bricka med numret för läsaren, den brickan läggs sedan på den plats där mikrokortskuvertet du tar ligger.

  Läs mer på deras hemsida

  Medelpadsarkiv i Sundsvall

  Medelpadsarkiv i Kulturmagasinet har mikrokort för alla församlingar i Medelpad fram till och med 1920. Det finns också familjeregister för alla församlingarna som ironiskt nog gör det lättare att få fram information om dem som levde före 1800-talet än efter. Lokalerna hyser också Midälva Genealogiska förening vars mikrokortsläsare också står till förfogande för allmänheten.

  Gå till deras hemsida.

  Landsarkivet i Östersund (JLA)

  Landsarkivet i Östersund har mikrokort för:
 • Jämtlands län (Z)

  Landsarkivet har ett tiotal mikrokortsläsare och platser för studier av böcker. Det är gratis att använda mikrokortsläsarna. De har också mycket olika böcker om länet och släktforskningsrelaterade ämnen. Det finns också ett speciellt kortregister för ministeralböckerna, nu även utgivit som CD-skiva, som gör det väldigt enkelt att hitta en person.

  Tel: 063/108485
  Fax: 063/121824
  Läs mer på deras hemsida


 • Tillbaks till huvudsidan.

  Denna sida sköts av Johnny Blästa